BOUNTY'S © GOE GEBAKKEN
Aantal personen: 6BOUNTY'S © GOE GEBAKKEN
Bereidingsduur: Minder dan 2 uur
Budget: Goedkoop
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Oorsprong: Exotisch
Soort: Nagerechten
U eet: Vegetarisch
INGREDIËNTEN
quantity:
340 ml
ingrediënt:
geconcentreerde gesuikerde melk
quantity:
250 g
ingrediënt:
gedroogde kokosnoot, gemalen
quantity:
200g
ingrediënt:
pure chocolade
quantity:
ingrediënt:
rechthoekige cakevorm
quantity:
ingrediënt:
bakpapier
BEREIDING:
quantity:
Breng de geconcentreerde melk aan de kook in een steelpannetje. Haal de melk van het vuur en roer er de kokosnoot onder.
Vet de cakevorm in en schep er het kokosmengsel in. Spreid het uit, druk het aan en laat het volledig afkoelen in de koelkast.
Smelt 140 g van de chocolade au bain-marie: hang een kom in een pot met water, breng het water aan de kook op het vuur en laat de verbrokkelde chocolade smelten in de kom. Vermijd dat er water bij de chocolade komt. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en roer er dan nog 60 g harde chocolade onder, in stukjes, tot je een homogene massa hebt.
Kiep de opgesteven kokosmassa uit de cakevorm en snijd ze in repen.
Leg een stuk bakpapier klaar op een dienblad. Doop de repen in de gesmolten chocolade en leg ze op het bakpapier. Laat de chocolade volledig opstijven.
Vet de cakevorm in en schep er het kokosmengsel in. Spreid het uit, druk het aan en laat het volledig afkoelen in de koelkast.
Smelt 140 g van de chocolade au bain-marie: hang een kom in een pot met water, breng het water aan de kook op het vuur en laat de verbrokkelde chocolade smelten in de kom. Vermijd dat er water bij de chocolade komt. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en roer er dan nog 60 g harde chocolade onder, in stukjes, tot je een homogene massa hebt.
Kiep de opgesteven kokosmassa uit de cakevorm en snijd ze in repen.
Leg een stuk bakpapier klaar op een dienblad. Doop de repen in de gesmolten chocolade en leg ze op het bakpapier. Laat de chocolade volledig opstijven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten